Kurator i fast team: Kuratorsarbete i Nacka-projektet - öppen psykiatrisk verksamhet - Andrae, Cecilia; Bergström, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Nackaprojektet startade våren 1974 som en psykiatrisk försöksverksamhet i Stockholms läns landstings regi. Formellt och administrativt är Nackaprojektet en del av klinik 7 på Långbrosjukhus utanför Stockholm. Nacka projektet har det totala vårdansvaret för de drygt 70 000 människor som bor i Nacka och Värmdö kommuner. Personalen är fördelad på tre team, i varje team arbetar En överläkare, en underläkare, två psykologer, två kuratorer, två sjuksköterskor, två mentalskötare, tre kontors- och ekonomipersonal. Behandlingsmetoderna består i huvudsak av olika former av psykoterapi.