Utanför hälso- och sjukvård: Arbetsvårdens relation till hälso- och sjukvård - Burman, Ingemar (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Målet för den yrkesinriktade rehabiliteringen är placering i arbete. Trots ökade resurser från samhällets sida mot ett sådant mål har enligt arbetsförmedlingens statistik antalet placerade arbetshandikappade på öppna marknaden inte ökat. Vad kan detta bero på? Har vi felaktiga rehabiliteringsinstrument? Är arbetsmarknadens krav för höga? Behövs bättre samordning av rehabiliteringsarbetet organen emellan? Och ur arbetsförmedlingens synpunkt är det också viktigt att fråga sig: Är kanalerna bättre mot hälso- och sjukvården än mot näringslivet? Dvs har ex arbetsvården missat något och är dess kanaler mot näringslivet för dåligt utbyggda?