Barnets rätt i vårdnadsärenden: Barnens rättsskydd måste förstärkas - Persson, Britt (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Avgörande för alla insatser för barnen borde vara det enskilda barnets och familjens behov. En sådan analys återfinns emellertid inte i socialutredningen, som inte förstärker barnens rättsskydd - snarare tvärtom, framhåller i nedanstående artikel socialkonsulent Britt Persson i Linköping.