Hur förbereder vi varandra för hemsjukvård? - Swedner, Harald (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Docent Harald Swedner hävdar i detta inlägg i hemsjukvårdssymposiet vid Läkaresällskapets Riksstämma 1976 att vi behöver en kunskapsattitydförändring för att lära oss själva och hjälpa varandra i en "långvårdssituation" i hemmet. Vi måste också börja ett omfattande och medvetet arbete för att skola oss själva och varandra för en radikal breddning av hemsjukvården i det svenska samhället.