Nytt från FSS: Arbete åt handikappade - Red: Arne Borg, FSS Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Föreningen Sveriges Socialchefer (FSS) har beretts tillfälle att yttra sig över betänkandet "Arbete åt handikappade" (SOU 1978: 14), och har med anledning härav anfört följande: Allmänna synpunkter Arbetet är av grundläggande betydelse för alla människor. Det är inte bara en källa till försörjning. Det innebär också delaktighet i den sociala gemenskapen. Det är viktigt för vår självkänsla. När det gäller de unga är möjligheten att kunna få och kunna behålla ett arbete avgörande för deras sociala utveckling.