Drogmissbruk - Bremberg, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Ämnet socialt arbete får aldrig tillåtas avlägsna sig från det vardagsgrå sociala fältarbetet, dess förutsättningar och metoder och resultat. Samtidigt kan sålunda inriktad forskning och undervisning inte någonsin avlägsna sig från samhällets verklighet. Kompromisser kan sedan alltid få slagsida åt något håll -för mig känns det angeläget att värja just om det som handlar om metoder, eftersom vi ju faktiskt redan har ett antal professurer och institutioner i sociologi, som förväntas lägga sin tyngdpunkt gentemot de breda samhällsperspektiven.