Diskussion : Klientinflytande - klientdemokrati - klientmakt? - Hermansson, Jan (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
Den diskussion som följde på de inledande anförandena om politisk demokrati - klientdemokrati kom i hög grad att handla om definitioner av begrepp som demokrati, medinfytande och medansvar. Men det handlade också om att vi alla är presumptiva klienter - om att fackliga krav kan råka i konflikt med klienternas önskemål - om att det finns institutioner där demokratiska beslutsprocesser redan är i funktion - om möjligheterna för en klient att få rätt mot en tjänsteman som begått tjänstefel - om svårigheten att få klienter att ta ansvar för sin egen situation på institutionerna - om att Socialstyrelsen sätter käppar i hjulet för demokratiska experiment, mm.