Klientdemokrati - klienternas eget verk - Hulth, Mats (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
Klientdemokratin måste utvecklas genom klienternas egna insatser. Klientorganisationerna måste också aktivt engagera sig i själva vården. Det kan ske genom ett samarbete mellan organisationerna och kommunerna. Detta är ett par teser som Mats Hulth utvecklar i denna artikel. Två problem i det sammanhanget är risken att organisationerna "kommunaliseras" och situationen för de klientgrupper som inte har förmåga att själva organisera sig och hävda sina intressen.