Rörelseorganens sjukdomar - vems ansvarsområde - Allander, Erik (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
Vilka patienter skall tas hand om av vem? Vilka resurser skall ges till vilka patienter? Hur snabbt och av vem skall de vårdbehövande tas om hand? Vilka krav från patienterna kan vårdorganisationen gå till mötes? Hur skall berättigat behov kunna tillgodoses samtidigt som resurserna fördelas jämnare? Är vårduppgifterna sådana att en avsevärd decentralisering av diagnostik och ev även av behandling kan ske?