Ett principprogram för reumavården måste uttryckas i sociala och psykologiska termer - Berglund, Kåre (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
Om man definierar patientens sjukvårdsbehov som en önskan att bli befriad från aktuella eller förväntade besvärande sociala och/eller psykologiska konsekvenser av sjukdom är det naturligt att uttrycka också sjukvårdsbehovet i sociala och psykologiska termer.