Patienten, vården och politikern - Allander, Erik (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
Den 9 oktober 1976 anordnade Reumatikerföreningen i Östergötlands län i samarbete med Riksförbundet mot Reumatism (RMR) en debatt om reumatikervården som samlade ett par hundra deltagare från 14 andra länsföreningar. I debatten deltog bl a Kurt Roos, medicinalråd, socialstyrelsen, Kurt Hägglund, landstingsråd Valter Olsson, handikappkonsulent, Stockholm Olle Lövgren, överläkare, Reumatologiska kliniken, S:t Eriks'sjukhus Bengt Girup, reumatiker Ragnar Berlin, professor, lnvärdesmedicinska kliniken, Regionsjukhuset Linköping Ragnar Eriksson, överläkare, Reumatikerkliniken, Regionsjukhuset Linköping Agneta Henriksson, kurator, Riksförbundet mot Reumatism Malte Lundstedt, reumatiker, Britta Forsberg, reumatiker Malte Munter, Kalmar läns Reumatikerförening Margareta Lindahl, Reumatikerföreningen Stockholms län Svante Rosell, De Handikappades Riksförbund (DHR) Eskil Roos, Reumatikerföreningen i Stockholm, Lars Eriksson, reumatiker Bert Östlund, reumatiker, Lisen Ulander, reumatiker Ordföranden i diskussionen var ombudsmannen i Riksförbundet mot Reumatism, Einar Engellau För redigeringen och sammanställningen är professor Erik Allander, vice ordförande i Reumatikerföreningen i Stockholm, ansvarig.