Orsaksinriktad tandvård - Axelsson, Per (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
I Karlstad har man redan i flera år hållit en grupp barn praktiskt taget fri från tandsjukdomar. Detta sker genom att specialutbildade tandsköterskor med jämna mellanrum noggrant rengör barnens tänder. Barnen slipper obehaget med den reparativa tandvården. Dessutom är denna typ av vård ekonomiskt lönsam. Sporrad av dessa goda resultat 'har man i Karlstad tagit med även vuxna i experimentet.