Tillämpningen av försäkringslagen inom socialmedicinska gränsområden - Boholm, Bo (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
När lagen om allmän försäkring möter en konkret social verklighet stadd i förändring, kan nya krav ställas när det gäller att tillämpa lagen. Detta kan ske endera genom en ändring av praxis eller genom lagändring, framhåller i nedanstående artikel överläkare Bo Boholm, Fagersta. I artikeln ges exempel på hur dessa olika principiella möjligheter utnyttjas vid olika problemställningar