Sjukförsäkringens nollklassade - en bortglömd grupp? - Larsson, Sven (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
I denna undersökning har situationen för ca 10 000 nollklassade kartlagts. Även om nollklassningen för de flesta är oproblematisk (studerande) finner man, att den för de äldre kan vara ett tecken på hälsomässiga och sociala problem. En liten grupp, helt okänd för sjukvård och socialvård, och som troligen lever under svåra förhållanden, har upptäckts i undersökningen.