Socialmedicinens utveckling i Sverige - Lindgren, Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Socialmedicinens utveckling i Sverige som ett självständigt område inom medicinsk utbildning, inom forskning och inom sjukvården är ämnet för denna artikel av Gunnar Lindgren, professor i socialmedicin vid Lunds universitet.