Alkohol och farlighet : En typologisk översikt - Bejerot, Nils (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Det finns många typer av farlighet som uppstår i samband med alkoholkonsumtion och bedömningen av sådan farlighet är aktuell inom praktiskt taget alla vårdområden. I den debatt som måste komma kring de snabbt ökande alkoholskadorna i samhället kan det behövas en systematisk översikt över vilka typer av farlighet det kan röra sig om och hur man i det praktiska arbetet kan hantera farlighetsbedömningen. Den här följande översikten baseras på erfarenheter som polis-psykiatrisk konsult, vuxenpsykiater och socialläkare.