Nytt från FSS: Bättre barnmiljö - Red: Arne Borg, FSS Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Föreningen Sveriges Socialchefer ägnade i är sina studiedagar åt temat "Bättre barnmiljö", med underrubrikerna "Bättre barnomsorg" och "Barn och samhällsplanering". Studiedagarna som samlade över 200 deltagare genomfördes 6-8 oktober och hade förlagts till Falun. Till grund för överläggningarna låg en omfattande rapport frän en arbetsgrupp med representanter för FSS, Kommunalarbetareförbundet och Förskollärarnas Riksförbund. Bland inledarna kan nämnas fil lie Gertrud Schyl-Bjurman, förbundsordförande Kerstin Wilén, avdelningsdirektör Sture Henriksson, socialpedagog Birgitta Sundström, sociolog Lars Hjärne och sekreterare Sven-Erik Bergman