Den gustavianska kulturdebattens anonyma Gluck-propaganda i Stockholms Posten: Till tvåhundraårsminnet av Jos. Mart. Kraus födelse - Leux-Henschen, Irmgard (Svensk tidskrift för musikforskning / Swedish Journal of Music Research, 1957)
-