Gemurmel unterhalb des Rauschens: Theodor W. Adorno und Richard Strauss och Polyphony & Complexity - Olsson, Erik (Svensk tidskrift för musikforskning / Swedish Journal of Music Research, 2006)
Recensioner: Dorschel, Andreas (red): Gemurmel unterhalb des Rauschens: Theodor W. Adorno und Richard Strauss (Wien, Universal Edition 2004) Claus Steffen Mahnkopf, Frank Cox, and Wolfgang Schurig (eds.): Polyphony & Complexity, Hofheim: Wolke Verlag, 2002