Recensioner - författare, Flertal (Svensk tidskrift för musikforskning / Swedish Journal of Music Research, 2020)
Gunnar Ternhag: Susanna Välimäki, Sini Mononen och Kaj Ahlsved, red. 2018. Musiken som förändringskraft: manifest för en aktivistisk musikforskning. Boel Lindberg: Even Ruud, 2016. Musikkvitenskap. Soren Moller: Sorensen Melanie Wald-Fuhrmann och Stefan Keym, red. 2018. Wege zur Musikwissenschaft: Gründungsphasen im internationalen Vergleich. Karin Hallgren: Håkan Lundström, red. 2019. Tobias Norlind: musikforskare, museichef, folkhögskoleman. Philosophy and psychology of music 0ivind Varkoy: Gunnar Valkare, 2016. Varifrån kommer musiken? Erkki Huovinen: Patrik N. Juslin, 2019. Musical emotions explained: unlocking the secrets of musical affect. Place Anne Reese Willén: Mia Kuritzen Löwengart, 2017. En samhällelig angelägenhet: framväxten av en symfoniorkester och ett konserthus i Stockholm, cirka 1890-1926. Madeleine Modin: Peter Andreas Kjeldsberg, 2016. Historien om Ringve museum. Jon Mikkel Broch Ålvik: Alf Björnberg och Thomas Bossius, red. 2017. Made in Sweden: studies in popular music. Johannes Brusila: Alf Arvidsson, 2016. Musik, ritual och plats: lokal tillhörighet i Hol msund under 1980-talet. Music ethnology and sociology Karin Eriksson: Märta Ramsten, 2016. Kungl. Musikaliska akademien och folkmusiken: en musiketnologisk undersökning. Ann Werner: Håkan Thörn, 2018. 1968: revolutionens rytmer: en berättelse om hur musik och uppror skakade världsordningen. Sverker Hyltén- Cavallius: Morgan Palmqvist, 2018. Första klass mot framtiden: en musiksociologisk studie av Blå Tåget. Music education Monica Lindgren: Lorentz Edberg, 2019. Skolmusikalen: om möten, makt och musik i två skolmusikprojekt i årskurs nio Music and gender Päivi Järviö: Katarina A. Karlsson, red. 2018. The ’essentially’ feminine: a mapping through artistic practice of the feminine territory offered by early modern music. Carina Borgström Källén: Victor Kvarnhall, 2015. Pojkars musik, reproduktionens tystnad: en explanatorisk studie av pojkars reproducerande förhållningssätt till populärmusik och populärmusicerande. Music technology Jan-Olof Gullö: Susanna Leijonhufvud, 2018. Liquid streaming: the Spotify way to music. Timbre Berk Sirman: Robert W. Fink, Melinda Latour och Zachary Wallmark, red. 2018. The relentless pursuit of tone: timbre in popular music. Music history Ruth Tatlow: Dietrich Bartel, 2018. Andreas Werckmeister’s Musicalische Paradoxal Discourse. Michael Maul, 2018. Bach’s famous choir: the Saint Thomas School in Leipzig 1212-1804. Randi M. Selvik: Erik Kjellberg, 2019. Arvet efter Johann Sebastian Bach: en äventyrlig historia. Anders Wiklund: Magnus Tessing Schneider och Ruth Tatlow, red. 2018. Mozart’sLa clemenza di Tito:o reappraisal. Arnulf Christian Mattes: Gunnar Ternhag, red. 2016. Franz Berwald: belysningar och reflektioner. Owe Ander: Gunnar Bucht, 2016. Mitt liv är en roman som intresserar mig mycket: Hector Berlioz: musiken, människan, tiden. Per-Henning Olsson: Carl-Gunnar Åhlén, 2016. Moses Pergament.