Recensioner - författare, Flertal (Svensk tidskrift för musikforskning / Swedish Journal of Music Research, 2000)
RECENSIONER Carita Björkstrand: Kvinnans ställning i det finländska musiksamhället. Utbildningsmöjligheter och yrkesvillkor för kvinnliga organister, musikpedagoger och solister 1890-1930 (Eva Öhrström) Per F. Broman: "Back to the Future”. Towards an Aesthetic Theory of Bengt Hambraus (Märta Ramsten) Gunnar Bucht: Rum, rörelse, tid. Om musik som verklighet (Per F. Broman) Eva Danielson & Märta Ramsten: Räven raskar. En bok om våra sånglekar (Kirsten Sass Bak) Roland Forsberg: Musik som livsstil. Studerandes möte med universitetsämnet musikvetenskap (Bengt Olsson) Anders Hammarlund: Kulturbrytningar. Musik och politik i Centraleuropa (Vesa Kurkela) Axel Helmer: Ture Rangström. Liv och verk i samspel (Boel Lindberg) Sven-Bertil Jansson: Den levande balladen. Medeltida ballad i svensk tradition (Velle Espeland) Klaes-Göran Jernhake: Schuberts ”stora C-dursymfoni”. Kommunikationen med ett musikaliskt konstverk. En tillämpning av Paul Ricoeurs tolkningsbegrepp (Eero Tarasti) Sverker Jullander: Rich in Nuances. A Performance-Oriented Study of Otto Olssons Organ Music (Hermann J. Busch) Patrik N. Juslin: A Functionalist Perspective on Emotional Communication in Music Performance (Peter Reinholdsson) Berit Lidman Magnusson: Att sjunga eller inte sjunga?Samverkande faktorer av betydelse för sångutveckling (Sture Brändström) Lars Lilliestam: Svensk Rock. Musik, lyrik, historik (Peder Kaj Pedersen) Arne Malmström: Polyfona strukturer i Richard Wagners senare verk. En formstudie (Sverker Jullander) Björn Martinson: Hilding Rosenbergs apokalyps. Studier i Johannes Uppenbarelse — ett musikverk i stridsrustning (Bo Marschner) Nationell hängivenhet och europeisk klarhet. Aspekter på den europeiska identiteten kring sekelskiftet 1900 Red: Barbro Kvist Dahlstedt & Sten Dahlstedt (Eva Öhrström) Erik Kjellberg (Red.): Natur och Kulturs Musikhistoria. (Per-Erik Brolinson) Birger Olsson: Olof Hedlund orgelbyggare. Levnad, verksamhet, orgelverkens öden (Axel Unnerbäck) Rita Ottens & Joel Rubin: Klezmer-Musik (Gunnar Ternhag) Risto Pekka Pennanen: Westernisation and Modernisation in Greek Popular Music (Dan Lundberg) Torgil Persson: Det låg i luften ... Den kommunala musikskolans framväxt. En studie av musikskolorna i Mörbylånga, Tranås, Kiruna och Borås (Börje Stålhammar) Tomas Saar: Musikens dimensioner. En studie av unga musikers lärande (Tore West) Inger Selander: Perspektiv på moderna psalmer (Anders Dillmar) Marie-Christine Skuncke & Anna Ivarsdotter: Svenska operans födelse. Studier i gustaviansk musikdramatik (Martin Tegen) Jan Lennart Höglund (Red.): Sven-Eric Bäck. En bok om musikern och medmänniskan (Laila Barkefors) Berit Tohver: Tanke — ton. Gottfrid Boon och hans pianoundervisning (Jan Ling) Ulrik Volgsten: Music, Mind and the Serious Zappa. The Passions of a Virtual Listener (Alf Björnberg) Äldre svenska spelmän. Musica Sveciae Folk Music in Sweden. Box med 3 CD-skivor (Mathias Boström) Eva Öhrström: Elfrida Andrée. Ett levnadsöde (Henrik Karlsson)