Recensioner - Miočević, Ljubica; Söderlund, Petra; Nyblom, Andreas; Schottenius Cullhed, Sigrid; Fürst, Henrik; Ingvarsson, Jonas; Stenbeck, Evelina (Tidskrift för litteraturvetenskap, 2016)
Evelina Stenbeck om CARINA AGNESDOTTER DIKT I RÖRELSE. INGRID SJÖSTRAND OCH POESINS RETORIK I KVINNORNAS FREDSRÖRELSE 1979–1982 Möklinta: Gidlunds förlag, 2014, 309 s. (diss. Göteborg) Jonas Ingvarsson om TANJA VON DAHLERN MOVING IMAGES OF LITERATURE. TRANSFORMATIONS OF LITERATURE IN CONTEMPORARY VIDEO AND FILM INSTALLATION ART Uppsala: Uppsala universitet, Litteraturvetenskapliga institutionen, 2015, 248 s. (diss. Uppsala) Henrik Fürst om CHRISTOFER EDLING & JENS RYDGREN (RED.) SOCIOLOGI GENOM LITTERATUR. SKÖNLITTERATURENS MÖJLIGHETER OCH SAMHÄLLSVETENSKAPENS BEGRÄNSNINGAR Lund: Arkiv förlag, 2015, 333 s. Sigrid Schottenius Cullhed om STEFANO FOGELBERG ROTA & ANDREAS HELLERSTEDT (RED.) SHAPING HEROIC VIRTUE. STUDIES IN THE ART AND POLITICS OF SUPEREMINENCE IN EUROPE AND SCANDINAVIA Leiden: Brill Studies in Intellectual History, 2015, 211 s. Anders Johansson om BOEL HACKMAN & MARIA WAHLSTRÖM (RED.) JAG ÄR DEN JAG ÄR. FRÅN BEKÄNNELSER TILL BLOGGAR Lund: ellerströms, 2015, 248 s. Andreas Nyblom om DAG NORDMARK FRÖDINGS FÖRVANDLINGAR. HISTORIEN OM ETT FÖRFATTARSKAP Karlstad: Gustaf Fröding-sällskapet i samarbete med Bild, text & form, 2015, 312 s. (Gustaf Fröding-sällskapets skriftserie; 47) Petra Söderlund om TORSTEN PETTERSSON, SKANS KERSTI NILSSON, MARIA WENNERSTRÖM WOHRNE & OLLE NORDBERG (RED.) LITTERATUREN PÅ UNDANTAG? UNGA VUXNAS FIKTIONSLÄSNING I DAGENS SVERIGE Göteborg: Makadam, 2015, 288 s. Ljubica Miočević om ROBERT W. RIX (RED.) MELLEM ÅND OG TRYKSVÆRTE. STUDIER I TRYKKEKULTUREN OG DEN ROMANTISKE LITTERATUR Köpenhamn: Museum Tusculanums Forlag, 2015, 201 s.