Rapport från två konferenser - Lysell, Roland; Meidal, Björn; Broomans, Petra; Blanck, Dag (Tidskrift för litteraturvetenskap, 2012)
The Strindberg Legacy / Arvet efter Strindberg, Stockholms universitet, 31 maj–3 juni 2012 Föredrag av Björn Meidal: Strindberg – in Sweden and in the World Scandinavian Spaces: Memory – Art – Identity, Lunds universitet, 7–9 juni 2012 Föredrag av Petra Broomans: Kreativa lösningar och missade chanser. Hur överlever den akademiska skandinavistiken i världen? och av Dag Blanck: Från det norröna till välfärdsstaten. Scandinavian studies i USA