Att läsa texter: Kram, kritik och kris - Dahlerup, Pil; Olsson, Ulf (Tidskrift för litteraturvetenskap, 2007)
Nyligen utkom den 1475-sidiga antologin Texter (red. Dick Claesson, Lars Fyhr & Gunnar D. Hansson), sammanställd för att ersätta den välanvända men alltmer ålderstigna Litteraturens klassiker på de litteraturvetenskapliga grundutbildningarna. TFL gav två personer i uppdrag att läsa, kommentera och värdera den i flera avseenden tunga boken