lnvandrarAkademin i Borås -Mångfaldens högskola

Nyanländas egen medverkan i akademisk kompletteringsutbildning - exempel på utvecklingsprojekt

Författare

  • Ulf Hanning

Abstract

Följande erfarenheter, observationer och slutsatser har vunnits hittills:

  • Invandrade akademiker har ofta förlorat självförtroendet och hoppet om en bättre framtid. Därför måste framtidstron om den egna förmågans möjligheter stärkas.
  • Utvärdering av reell kompetens som komplement till Högskoleverkets formella utvärdering av utländska akademiska meriter måste ske.
  • Attityder måste uppmärksammas och bearbetas. Skall en främling/utlänning som man inte känner, betraktas som en blivande vän eller som en potentiell fiende?
  • Efterfrågan och innehållsliga krav måste också komma från samhälle och
  • Mycken kraft måste ägnas åt interkulturell kommunikation såväl gällande utbildning för invand­rade akademiker som för svenska studenter.

Författarbiografi

Ulf Hanning

Ulf Hanning är rektorsrådgivare och ansvarig för internationaliserings- och globaliseringsfrå­gor på rektorsnivå vid Högskolan i Borås, samt projektledare för lnvandrarAkademin i Borås­ Mångfaldens högskola. Därutöver är Ulf Hanning Dr. h.c. och professor vid Plekhanov Russian Academy of Economics, Moskva, i ledarskap och konfliktlösning.

Downloads

Publicerad

2003-02-01

Referera så här

Hanning, U. (2003). lnvandrarAkademin i Borås -Mångfaldens högskola : Nyanländas egen medverkan i akademisk kompletteringsutbildning - exempel på utvecklingsprojekt. Socialmedicinsk Tidskrift, 80(1), 45–51. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/25627

Nummer

Sektion

Tema: Hälsofrämjande introduktion av flyktingar och andra invandrare