Temaledare: Rehabiliteringssamordnaren en blivande profession

Författare

  • Susanne Ekblad

Abstract

Hösten 2002 skickades ett recensionsexemplar av min rapport "Rehabilitering- från tyst kunskap till profession" till SMT:s redaktion. Som en följd av detta blev jag överraskande tillfrågad om jag ville vara gästredaktör för ett temanummer om de ökade sjukskrivningarna. Jag tackade ja men med önskemålet att få göra ett temanummer om professionaliseringen av yrkesgruppen rehabiliteringssamordnare inom Försäkringskassan. Denna fråga är en hittills alltför lite uppmärksammad förutsättning för att via förbättrad rehabilitering komma till rätta med de ökande sjukskrivningarna. Tanken har också varit att knyta an till en tradition inom SMT att ha temanummer som handlar om olika yrkesroller som står det socialmedicinska området nära. Behjälplig med idéer, genomläsning och granskning har FoU-enheten vid Försäkringskassan i Stockholm varit, en hjälp som varit en förutsättning för att kunna realisera uppdra­get.

Författarbiografi

Susanne Ekblad

Temaredaktör. Gästredaktör för detta nummer är Susanne Ekblad, beteendevetare och sedan många år verksam som rehabiliteringssamordnare hos Försäkringskassan i Stock­holm.

Downloads

Publicerad

2003-04-01

Referera så här

Ekblad , S. (2003). Temaledare: Rehabiliteringssamordnaren en blivande profession. Socialmedicinsk Tidskrift, 80(2), 99–101. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/25804

Nummer

Sektion

Tema: Rehabiliteringssamordnaren - en blivande profession