Åter till arbete - hinder och möjligheter

Röster från sjukskrivna

Författare

  • Ulla Gerner

Abstract

I den här artikeln speglas de sjukskrivnas syn på sin situation och på den arbetslivsinriktade rehabilitering, som Försäkringskassan har ansvar för. Artikeln bygger på fokusgruppsinter­ vjuer med två grupper sjukskrivna, som 1996 fick rehabilitering på en smärtklinik. Resultaten visar bland annat att det finns brister inom såväl vården som Försäkringskassan och också i samverkan dem emellan. Även arbetsgivarnas roll i rehabiliteringen lyfts fram och hur viktigt det är med deras medverkan och eventuella ekonomiska bidrag. Individens egen delaktighet i rehabiliteringsprocessen befanns också vara betydelsefull.

Författarbiografi

Ulla Gerner

Ulla Gerner är fil.lie. och doktorand vid institutionen för socialt arbete vid Stockholms uni­ versitet. Hon har mångårig erfarenhet av arbete med rehabilitering och arbetar för närvarande som FoU-samordnare vid Försäkringskassan Stockholms Län.

Downloads

Publicerad

2003-04-01

Referera så här

Gerner, U. (2003). Åter till arbete - hinder och möjligheter : Röster från sjukskrivna. Socialmedicinsk Tidskrift, 80(2), 103–112. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/25810

Nummer

Sektion

Tema: Rehabiliteringssamordnaren - en blivande profession