Ris & Ros

- fokusgrupper om mötet mellan medborgarna och Försäkringskassan

Författare

  • Eva Karlsryd

Abstract

Medborgarnas berättigade krav på professionell service i kontakterna med Försäkringskassan ställer höga krav på alla som administrerar socialförsäkringen. Arbetet med att stärka och utveckla kundmötet förutsätter bl.a. aktuella kunskaper om vilka behov och förväntningar medborgarna har. Artikeln är ett försök att ge en bild av medborgarnas erfarenheter av och förväntningar på kundmötet. För att kundmötet ska hålla en hög kvalitet måste de handläggare som har den direkta kontakten med medborgarna få förutsättningar att arbeta på ett professionellt sätt. I artikeln redovisas delar av den kunskap som samlats in med hjälp av fokusgruppsintervjuer med medborgare samt med handläggare vid Försäkringskassan.

Författarbiografi

Eva Karlsryd

Eva Karlsryd arbetar vid Forsknings- och utvecklingsenheten vid Försäkringskassan i Stockholm och har under ett antal år genomfört fokusgruppsintervjuer med, i första hand med­ borgare, men även med personal inom Försäkringskassan.

Downloads

Publicerad

2003-04-01

Referera så här

Karlsryd, E. (2003). Ris & Ros: - fokusgrupper om mötet mellan medborgarna och Försäkringskassan. Socialmedicinsk Tidskrift, 80(2), 113–119. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/25813

Nummer

Sektion

Tema: Rehabiliteringssamordnaren - en blivande profession