BASP- ett uppföljningssystem för verksamhetsutveckling och klinisk forskning

Författare

  • Per Söderberg
  • Stefan Tungström Tungström

Abstract

Psykiatrins Utvecklingsenhet i Dalarna är organiserad som en stabsfunktion till psykiatrins ledning i länet. Enheten be­står av fyra personer, två med 50% tjänst vardera som arbetar med kvalitets- och uppföljningsarbete samt klinisk forskning och två utbildningssekreterare (2 * 100% tjänst) som arbetar med olika utbildningar och samordning av handledning. Enhe­ten startade 1996 och har genomfört både små och stora projekt, två natio­nella konferenser, högskoleutbildningar inom omvårdnad och psykoterapi, klinisk forskning kring GAF-skalan, implemen­tering av kvalitetssystem och återkom­mande kvalitetsbokslut. Utvecklings­enheten har sina lokaler i Säter, i anslut­ning till Skönviks psykiatriska klinik som Säters sjukhus numera heter.

Författarbiografier

Per Söderberg

Per Söderberg är leg. psykolog och verksamhetschef och Stefan Tungström leg psykolog vid Psykiatrins Utveck­lingsenhet i Dalarna.

Stefan Tungström Tungström

Per Söderberg är leg. psykolog och verksamhetschef och Stefan Tungström leg psykolog vid Psykiatrins Utveck­lingsenhet i Dalarna.

Downloads

Publicerad

2002-08-01

Referera så här

Söderberg, P., & Tungström, S. T. (2002). BASP- ett uppföljningssystem för verksamhetsutveckling och klinisk forskning. Socialmedicinsk Tidskrift, 79(4), 342–346. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/29848

Nummer

Sektion

Tema: Psykiatrisk FoU