ICF i vårdutbildning

Författare

  • Catharina Broberg

Abstract

I denna artikel diskuterar Catharina Broberg ICF:s roll i vårdutbildningarna och presenterar förslag till mål för utbildningen på olika nivåer. Hon ser en stor utvecklingspotential i att genom ICF integrera olika yrkesgruppers språkbruk och former för kommunikation inom hälso- och sjukvård och andra samhällssektorer. Samtidigt menar hon att det är viktigt att varje profession utvecklar sina egna teorier och referensramar som grund för utveckling och forskning inom respektive område.

Författarbiografi

Catharina Broberg

Catharina Broberg, leg. sjukgymnast M Se., är universitetsadjunkt vid Institutionen för arbetste­rapi och fysioterapi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Hon har arbetat som sjukgymnast inom neurologi och rehabilitering. På senare år har hon framför allt varit engage­rad i grund- och vidareutbildning av sjukgymnaster och andra yrkesgrupper och arbetat med kliniskt utvecklingsarbete som rör dokumentation, utvärdering och kvalitetsutveckling.
Hon har intresserat sig mycket för sjukgymnastikens språk och begrepp och gett ut en första version av en terminologi för sjukgymnastik. Hon var aktivt engagerad i översättningen av ICF till svenska.

Downloads

Publicerad

2002-12-01

Referera så här

Broberg, C. (2002). ICF i vårdutbildning. Socialmedicinsk Tidskrift, 79(6), 504–509. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/30499

Nummer

Sektion

Tema: En ny klassifikation av funktionstillstånd och funktionshinder; ett temanummer om ICF