Temaledare: Små och mindre kända handikappgrupper

Författare

  • Bengt Hagberg

Abstract

I 1994 års handikappreform ingick en speciell satsning på små och mindre kända handikappgrupper, bl.a. genom viktiga projektanslag. Denna satsning avsågs leda till uppbyggnad och utveckling av stöd­- och specialistresurser för att i samhället ge ökad information beträffande dessa förut så okända grupper och deras speciella behov. Just nu har det i världen skett en mycket snabb kunskapsutveckling - speciellt neurobiologisk - inom ett flertal av dessa dunkla områden. De lavinartade framstegen inom humangenetiken utgör endast ett av många exempel på detta. I första delen av detta specialnummer av Socialmedicinsk tidskrift har vi försökt samla data och social-medicinska erfarenheter från ett representativt antal olika smågrupper.

Författarbiografi

Bengt Hagberg

Gästredaktör för detta temanummer är Bengt Hagberg professor emeritus och barnneurolog vid Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus i Göteborg. 

Downloads

Publicerad

2001-04-01

Referera så här

Hagberg, B. (2001). Temaledare: Små och mindre kända handikappgrupper. Socialmedicinsk Tidskrift, 78(2), 98–99. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/30982

Nummer

Sektion

Tema: Små och mindre kända handikappgrupper