Kost och äldre
Abstract
Intresset för äldres hälsa och särskilt kostens betydelse har kommit alltmer i fokus. Ett lågt intag av bland annat frukt och grönsaker utgör riskfaktorer för sjukdomstillstånd som hjärt-kärlsjukdom, diabetes och cancer. Dessa sjukdomar blir vanligare med stigande ålder och skulle kunna bli föremål för preventiva insatser. Jag hoppas att detta temanummer belyser vilken omfattande dokumen tation och forskning som det finns idag kring kostfrågor och äldres situation. Förhoppningsvis kan detta nummer stimulera till en debatt kring vilka behov som finns inom äldreområdet för att förebygga ohälsa till följd av bristande kostvanor hos äldre, hur preventiva insatser kan prioriteras och hur utbildnings- och informationsinsatser överensstämmer med uppställda nationella mål och handlingsplaner.
Downloads
Publicerad
Referera så här
Nummer
Sektion
Licens
Copyright (c) 2001 Författarna
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 4.0 Internationell-licens.
Författare till innehåll publicerat i SMT behåller upphovsrätten till sina verk.