Näringsbehov och rekommendationer för äldre

Författare

  • Wulf Becker

Abstract

Rekommendationer för friska äldres näringsintag skiljer sig i allmänhet rela­tivt lite från de som gäller för övriga vuxna. Rekommendationerna för vitamin D är dock högre för äldre och även för kalcium finns indikationer på att ett extra intag i vissa fall kan övervägas. Kosten bland friska äldre uppfyller i allmänhet rekom­mendationerna för vitaminer och mineral­ämnen. Innehållet av fett, särskilt mättat fett, är dock över rekommenderad nivå, vilket är fallet för vuxna i allmänhet. Äldre äter bl.a. mer frukt, grönsaker, potatis, fisk, gröt och kaffebröd än yngre som i sin tur äter mer pasta, ris, pizza, godis, nötter och snacks samt dricker mer läsk, saft och juice

Författarbiografi

Wulf Becker

Wulf Becker är Dr Med Se och docent i näringslära, Livsmedelsverket , Avd för Information och Nutrition

Downloads

Publicerad

2001-08-01

Referera så här

Becker, W. (2001). Näringsbehov och rekommendationer för äldre. Socialmedicinsk Tidskrift, 78(4), 288–293. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/31729

Nummer

Sektion

Tema: Kost och äldre