Socioekonomiska skillnader i konsumtion av frukt och grön­saker, men inte fettintag i en äldre population

Resultat från Malmö Kost Cancer-studien

Författare

  • Martin Lindström

Abstract

Syftet med denna artikel är att undersöka socioekonomiska skillnader i intag av totalfett (som andel av hela energi-inta­get utom alkohol) samt det samlade inta­get av frukt, grönsaker och fruktjuicer (med utgångspunkt i den lägre rekom­menderade gränsen 400 gram per dag) i en äldre population (65-69 år) i Malmö Kost Cancer-studien i Malmö, samt bety­delsen av underrapportering av energi för de socioekonomiska skillnaderna i fett­intaget

Författarbiografi

Martin Lindström

Martin Lindström är medicine doktor, specialistläkare och vikarierande överlä­kare i socialmedicin vid Samhälls­medicinska institutionen, universitets­sjukhuset MAS, Malmö. Han disputerade 2000-10-13 med avhandlingen "Social Paticipation, Social Capital and Socio­economic Differences in Health-Related
Behaviours".

Downloads

Publicerad

2001-08-01

Referera så här

Lindström, M. (2001). Socioekonomiska skillnader i konsumtion av frukt och grön­saker, men inte fettintag i en äldre population: Resultat från Malmö Kost Cancer-studien. Socialmedicinsk Tidskrift, 78(4), 317–324. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/31741

Nummer

Sektion

Tema: Kost och äldre