Önskekost vid livets slut

En interventionsstudie bland palliativt vårdade äldre patienter

Författare

  • Inga Lill Landin
  • Agneta Grimby

Abstract

Artikeln beskriver design och tidiga fynd i en pågående studie av födans betydelse för svårt sjuka geriatriska patienter. Ton­vikten är lagd vid önskekost och önske­dryck och dess betydelse för upplevd hälsa och välbefinnande. Undersökningen är ett led i en större studie av behovshie­rarkier bland gamla palliativt vårdade som bedrivs med medel från Cancerfonden, Vårdalstiftelsen och Stiftelsen Handlanden Hjalmar Svenssons forskningsfond.

Författarbiografier

Inga Lill Landin

Inga Lill Landin är sjukhusdietist och se­dan många år verksam inom geriatriken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Agneta Grimby är medicine doktor och forskande psykolog vid institutionen för samhällsmedicin vid Göteborgs Univer­sitet.

Agneta Grimby

Inga Lill Landin är sjukhusdietist och se­dan många år verksam inom geriatriken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Agneta Grimby är medicine doktor och forskande psykolog vid institutionen för samhällsmedicin vid Göteborgs Univer­sitet.

Downloads

Publicerad

1999-06-01

Referera så här

Landin, I. L., & Grimby, A. (1999). Önskekost vid livets slut: En interventionsstudie bland palliativt vårdade äldre patienter. Socialmedicinsk Tidskrift, 76(3), 264–267. Hämtad från https://publicera.kb.se/smt/article/view/34006

Nummer

Sektion

Tema: En god död - vad innebär det?