Vårt gårdagliga bröd

Författare

  • Mats Essemyr

DOI:

https://doi.org/10.62607/smt.v66i7.56835

Abstract

I denna artikel ges en presentation av utveckling­en av kosthållet i Sverige i ett långsiktigt perspek­tiv, från det förindustriella agrarsamhället till mel­lankrigstidens industrisamhälle. Här skildras hur jordbruket omvandlades, vilka förändringar som livsmedelsförädlingen genomgick samt hur nä­ringsstandarden förändrades.
Forskningsrådsnämnden har under större de­len av 1980-talet initierat forskning inom livsme­delssektorn. De historiska undersökningarna har delvis utförts vid Ekonomisk-historiska institutio­nen vid Uppsala universitet. Mats Essemyr (f 1956), forskare vid institutionen, disputerade 1988 på en avhandling inom detta ämnesområde.

Downloads

Publicerad

1989-09-01

Referera så här

Essemyr, M. (1989). Vårt gårdagliga bröd. Socialmedicinsk Tidskrift, 66(7), 296. https://doi.org/10.62607/smt.v66i7.56835

Nummer

Sektion

Tema: Maten i samhället