Hur kan man inom mödra- och barnahälsovården stimulera till goda kostvanor?

Författare

  • Elisabet Hagelin
  • Elisabeth Kylberg
  • Margaretha Magnusson

DOI:

https://doi.org/10.62607/smt.v66i7.56845

Abstract

Artikeln tar upp hur och varför matinformation bör prioriteras högt inom mödra-och barnahälsovår­den.

 

Författarbiografier

Elisabet Hagelin

Elisabet Hagelin barnsjuksköterska/distriktsskö­terska, arbetar som forskningsassistent i projek­tet "Barnfamiljerna och samhällets service i Upp­sala, institutionen för pediatrik, Uppsala, Elisabeth Kylberg nutritionist/Dr med vet arbetar med kostundersökningar på Statens livsmedels­verk och WH0-projekt på Enheten för internatio­nell barnhälsovård, institutionen för pediatrik, Uppsala, Margaretha Magnusson är samordnande sjuk­sköterska för Barnhälsovården i Uppsala län.

Elisabeth Kylberg

Elisabet Hagelin barnsjuksköterska/distriktsskö­terska, arbetar som forskningsassistent i projek­tet "Barnfamiljerna och samhällets service i Upp­sala, institutionen för pediatrik, Uppsala, Elisabeth Kylberg nutritionist/Dr med vet arbetar med kostundersökningar på Statens livsmedels­verk och WH0-projekt på Enheten för internatio­nell barnhälsovård, institutionen för pediatrik, Uppsala, Margaretha Magnusson är samordnande sjuk­sköterska för Barnhälsovården i Uppsala län.

Margaretha Magnusson

Elisabet Hagelin barnsjuksköterska/distriktsskö­terska, arbetar som forskningsassistent i projek­tet "Barnfamiljerna och samhällets service i Upp­sala, institutionen för pediatrik, Uppsala, Elisabeth Kylberg nutritionist/Dr med vet arbetar med kostundersökningar på Statens livsmedels­verk och WH0-projekt på Enheten för internatio­nell barnhälsovård, institutionen för pediatrik, Uppsala, Margaretha Magnusson är samordnande sjuk­sköterska för Barnhälsovården i Uppsala län.

Downloads

Publicerad

1989-09-01

Referera så här

Hagelin, E., Kylberg, E., & Magnusson, M. (1989). Hur kan man inom mödra- och barnahälsovården stimulera till goda kostvanor?. Socialmedicinsk Tidskrift, 66(7), 319. https://doi.org/10.62607/smt.v66i7.56845

Nummer

Sektion

Tema: Maten i samhället