Produktutveckling - att samarbeta med livsmedelsindustri
DOI:
https://doi.org/10.62607/smt.v66i7.56855Abstract
Hälsomålet är en del av Stockholms läns cancerpreventiva program. Inom detta program genomförs för närvarande tre delprojekt som syftar till att påverka våra matvanor, rökvanor och solvanor. Hälsomålet vill minska risken för kostrelaterad cancer i länet genom att åstadkomma förändrade matvanor, främst ett minskat fettintag och ett ökat fiberintag. För att uppnå detta behövs en samverkan med många olika organisationer i samhället. Livsmedelsindustrin är i detta sammanhang betydelsefull för att förbättra tillgången på och sprida information om hälsoriktig mat. I artikeln beskrivs teoretiska förutsättningar för och erfarenheter från Hälsomålets samverkan med livsmedelsindustrin. Utgångspunkten för uppbyggnaden av ett fungerande samarbete har varit den samhällsanalys som gjorts för att studera hur ett hälsoprojekt kan nå ut med information för ett förbättrat kostutbud till många individer i samhället. Samarbetet har bl a lett till att nya och modifierade hälsoriktiga produkter lanserats av olika livsmedelsproducenter.
Downloads
Publicerad
Referera så här
Nummer
Sektion
Licens
Författare till innehåll publicerat i SMT behåller upphovsrätten till sina verk.




