Invandrarnas kostvanor

Författare

  • Eva-Charlotte Ekström

DOI:

https://doi.org/10.62607/smt.v64i2-3.57401

Abstract

Begreppet invandrarmat har ofta reducerats till att omfatta exotiska rätter som invandrare fört med sig till Sverige och i en del fall även uppta­gits inom restaurangnäringen. För nutritionister och etnologer innebär begreppet i stället all den kost som invandrare i Sverige konsumerar, dvs även de kostelement som upptagits i Sverige. Nutritionisten Eva-Charlotte Ekström, lthaca, New York, gör här i artikeln en genomgång av de olika faktorer som påverkar invandrarnas kostvanor och hur mötet med svenskt kosthåll kan upplevas. Även nutritionella och medicins­ka aspekter på invandrarnas kostvanor diskute­ras. Artikeln är en förkortad version av författa­rens bidrag till handboken Det mångkulturella Sverige.

Författarbiografi

Eva-Charlotte Ekström

Eva-Charlotte Ekström, Nutritionist , lthaca, New York

Downloads

Publicerad

1987-03-01

Referera så här

Ekström, E.-C. (1987). Invandrarnas kostvanor . Socialmedicinsk Tidskrift, 64(2-3), 73. https://doi.org/10.62607/smt.v64i2-3.57401

Nummer

Sektion

Tema: Etniska perspektiv på medicinska och sociala frågor