Skolutveckling på vetenskaplig grund

Författare

  • Anders Arnqvist
  • Ulf Blossing

DOI:

https://doi.org/10.61998/forskul.v4i8.30814

Författarbiografier

Anders Arnqvist

Anders Arnqvist är professor i pedagogiskt arbete vid Karlstads universitet. Han har under de senaste åren intresserat sig för olika samverkansformer mellan universitetet och regionens förskolor och skolor. Anders har också ett forskningsintresse med inriktning mot samverkan mellan förskolan och skolan med särskilt fokus på barns läs- och skrivlärande. Han deltar också i de nationella forskarskolorna för förskollärare som nu genomförs i samverkan mellan flera universitet och högskolor.

Ulf Blossing

Ulf Blossing är docent i pedagogik vid Göteborgs universitet. Hans forskningsintresse rör skolförbättring, hur det inre livet på skolor påverkar och kan ledas för att förbättra elevers lärmiljö. Han har bland annat genomfört longitudinella studier av skolors utveckling samt aktionsforskningsprojekt i samarbete med kommuner kring förändringsagenters arbete. Han har också utvecklat kurser och masterprogram där skolutveckling och ledarskap är centrala teman.

Downloads

Publicerad

2012-06-01

Referera så här

Arnqvist, A., & Blossing, U. (2012). Skolutveckling på vetenskaplig grund. Forskning Om Undervisning Och lärande, 4(8), 19–26. https://doi.org/10.61998/forskul.v4i8.30814

Nummer

Sektion

Vetenskapliga artiklar (in print 2009–2012)