Dokumentation, kommunikation och lärprocesser i förskolan

Författare

  • Ingrid Pramling Samuelsson
  • Lise-Lotte Bjervås
  • Anette Emilson

DOI:

https://doi.org/10.61998/forskul.v4i8.30817

Författarbiografier

Ingrid Pramling Samuelsson

Ingrid Pramling Samuelsson är professor i pedagogik med inriktning mot tidigare åldrar vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet. Hennes forskningsintresse rör yngre barns lärande, lek och läroplansfrågor. Hon är också internationellt engagerad genom att hon är världsordförande för OMEP (Organisation Mondiale pour I'Education Prescolaire) och innehar en professur för UNESCO i Early Childhood Education and Sustainable Development.

Lise-Lotte Bjervås

Lise-Lotte Bjervås är lektor vid Linnéuniversitetet. Hennes forskningsintresse är riktat mot förskolepedagogiska frågor som berör förskollärares föreställningar om och bedömningar av förskolebarn relaterat till förskolans verksamhet. Tidigare har hon under flera år varit verksam som förskollärare.

Anette Emilson

Anette Emilson är lektor i pedagogik vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Hon har en bakgrund som förskollärare. Hennes forskning rör främst värdepedagogiska frågor med särskilt fokus på demokratiska värden som delaktighet och inflytande. Hon har också studerat uttryck för makt i kommunikationen mellan lärare och barn, liksom vilka kommunikativa kvaliteteter som krävs för att makten ska kunna fördelas jämnare mellan de båda parterna.

Downloads

Publicerad

2012-06-01

Referera så här

Pramling Samuelsson, I., Bjervås, L.-L., & Emilson, A. (2012). Dokumentation, kommunikation och lärprocesser i förskolan. Forskning Om Undervisning Och lärande, 4(8), 29–38. https://doi.org/10.61998/forskul.v4i8.30817

Nummer

Sektion

Vetenskapliga artiklar (in print 2009–2012)